Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

diumenge, 15 de gener de 2012

BESEIT – LA PATAQUERA – COLL DE LINO – BARRANC DEL CORB – FONT I BASSIS DEL CORB – TEIX DEL CORB – L’ALGARS – ESTRESTS DEL MAS DE PAU – CARRASCA I ROURE DEL MAS DE PAU – COLL DE MORELLOS – FONT I MAS DE MORELLOS – L’ULLDEMO

 
 
 

Photobucket

 
Recorregut que uneix dues valls, la de l’Algars i la de l’Ulldemo.
Malgrat que l’hem iniciada al Mas de Pau, el meu consell es d’inicial el recorregut a la Pataquera, seguint l’itinerari que Vicent Pellicir mostra en el capitol XX del seu Llibre : A peu pel massís del Port (segona edició)
 

 

Per a començar a caminar, primer que res hem de fer cap a Beseit i alli seguir la pista que porta a la Pesquera i que seguint paral.lelament el curs del riu Ulldemo fa cap al la Pataquera, on s’acaba.
 
 

Photobucket

 
Ja a la pataquera aparcarem i anirem a trobar un cartell indicador del Pr que puja fins als Masets de Lino. Es per aci per on hem de pujar. Ben aviat trobarem un desviament a esquerra que ignorarem i una mica mes endavant una bifurcacio : per l’esquerra segueix el PR, cami que us aconsello. Pero si ja heu pujat altres vegades per aci, feu com nosaltres i preneu el de la dreta, antic cami recientment netejaat. Mes endavant ignorarem una desviacio per la dreta per a finalment trobar el PR que abans haviem deixat i ara el seguirem.
Mentres anem agafantt alçada apareix Penyagalera
 
 
 
 
Photobucket
 
 
Mentres que a l’alttra banda estan les agulles de polit, el barranc de les oliveres, …
 
 
 
Photobucket 

 
Seguint el pr ens dirigim cap al collet de Lino. Alla a baix, a la nostra esquerra el Barranc de Maclac, la mola de Maclac a l’esquerra i la de Lino a la dreta.
Ja a prop dels Masets de Lino hem de deixar el Pr i, uns metres camps a traves hem de baixar fins la llera del Barranc de Maclac i seguir amunt per les restes d’una antiga pista.
Podriem tambe haver continuat pel PR fins als Masets de Lino, cosa que es aconsellable si no es coneix el lloc.
Pista per la que anavem endavant, caminant vora el barranc fins el moment en que aquesta fa un gir de 90º, moment en que sortirem de la pista per l’esquerra i pel fons d’un barranquet saltarem a l’altre vessant per agafar la sendera que ve dels masets de Lino i baixa pel Barranc del Corb.
Hem canviat de vesant passant de la vall de l’Ulldemó a la de l’Algars
 
 

Photobucket

 

Barranc del Corb avall per una sendera neta, potser massa neta. Ben aviat sentirem la remor de l’aigua que cau per la paret de la nostra dreta.
 

Photobucket 


  Es la Font del Barranc del Corb

Photobucket

 

 
Poc mes avall, a l’esquerra i nodrits per una font diferent,  estan els Bassis del Barranc del Corb
 
 

Photobucket

 

A l’altra banda de l’Algars esta el Barranc de la Vall Negra, l’Altipla de Terranyes, les Moletes de Venanci,…
 
 

Photobucket

 

Seguint cami avall, el Teix del Barranc del Corb estara vora el cami.

 

Photobucket  Les seues branques han format un ull que ens mira.
Mes endavant trobarem una bifurcacio que porta al Toll Negre i puja per la Paridora.

 Photobucket


  Nosaltres baixarem per la llera de l’Algars. Hi ha fites i algun pilo. En arribar a unes gubies, els estrets del Mas de Pau, si per culpa de l’aigua no poguessim passar per dintre d’elles , vorem que al seu inici, una fita marca un corriol que, per la dreta, les passa en alçada, tornant al riu tot just passat el congost

 
Photobucket
 

 
 
 

Photobucket

 
Ara ja es sol trobar aigua que corre per dins del barranc i comença a perfilar-se un cami, ara a esquerra, ara a dreta, ara a esquerra.
 

Photobucket

 

Fins fer cap als Ullals del Mas de Pau, a l’esquerra del barranc.  Una surgència d’aigua que en algun temps nodria un reguer molt ben construit que s’inicia vora els ullals i que servia per regar els camps del Mas de Pau.
 
 

Photobucket

 
En pocs minuts, arribem al Mas de Pau, una construcció a l’ombra de dos arbres monumentals : un roure i una carrasca.
 

Photobucket

 
 
Als peus del roure trobem la Font del Mas de Pau. Temps enrera, a la seua vora hi havia un poal.
 
 
Photobucket
 
 
Ara es cosa de pujar al Coll de Morellos. El veiem alla al fons, amb el Moletó de Pau a la dreta i la Punta de l’Avellanar i la Mola de Maclac a l’esquerra.
El cami fins al coll esta molt ben marcat amb fites.
 
Photobucket
 
 
Pero abans, tal com explica Pellicer en el seu llibre, podem caminar pocs minuts pista d’Arnes avall per visitar, vora el marge esquerre de l’Akgars, la Font del Grevolet.

Photobucket

 

Pujant cap al Coll de Morellos podem distingir, a l’altra banda de la vall, la Miranda de Terranyes amb la seua foradada.
 
 
Photobucket
 
 
Passat el coll iniciarrem la baixada per cami tambe fitat. Ben aviat apareixeran els antics bancals i despres les restes bassa i de la Font del Mas de Morellos .

Photobucket

 

El mas apareixera despres.

 

Photobucket

 

Ja vora l’ulldemo trobarem una bifurcacio : podriem prendre la de la dreta, que ens arrimaria al riu, pero el que podem fer es continuar pr l’esquerra, per un sender net, fins fer cap a un maset

 

Photobucket

 

Amb les restes de la seua habitació.

 

Photobucket

Finalment arribem a la Paraquera i al cotxe.

 

DESCARREGAR EL TRACK

 

1 comentari:

  1. molt bona ruta.Tota la zona del barranc del Corb es espectacular.Una salutació.

    ResponElimina