Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dimecres, 7 d’abril de 2010

ELS TIL.LERS DE CORATXÀ

 

 

 

Quasi fa un segle, em comenten els meus guies Virgili Verge i Sebastia Vidal, que aprofitant la festa de l'arbre el mestre i alumnes de l'escola de Coratxa van baixar al Barranc de l'Avellanear a per un rebroll de til.ler i el van plantar a la plaça del poble.

Ara es una referencia monumental.

Photobucket

Avui anirem a coneixer el Barranc de l'Avellanar. No es la seua epoca mes esplendorosa (millor la tardor) pero volia fotografiar els arbres despullats. El temps no ha acompanyat.

Photobucket
 
Per arribar a l'inici hem de pujar del Boixar a Coratxà per la carretera. Al cap de dos qm. trobaren una pista que porta al Moli de Joaquin i mig  quilometre mes endavant a dreta ja vorem una esplanada on esta el Mas de Josep, als peus de la Mola Terra. Alli aparcarem i seguirem una curta pista que baixa en direccio al nostre barranc. Ben aviat cambia a corriol marcat, rep per l'esquerra un altre corriol que ve de Coratxà, gira fort a dreta i pel mig d'un bosc espes on abunden els grevols anirem trobant restes brutes del caminet. Tenim al nostre davant una vegetacio exhuberant  que en algun moment fara dificil d'endevinar el cami a seguir. El GPS sera de gran ajuda.

 
Photobucket
 
Poc a poc anirem perdent alçada, creuarem un barranquet que sovint porta aigua i farem cap a un petit repla amb un pi marcat amb el numero 15.
 

 
Photobucket
 
A partir d'aci trobem dos camins. Sense baixar a la llera, enfilem pel cami que segueix, per la riba dreta el curs descendent del barranc. Abans, pero si mirem barranc amunt, a prop , a la nostra esquerra vorem sobresortir entre la vegetacio els til.lers

Photobucket

Una bifurcacio ens portara a creuar-lo i ja per l'altra riba anirem davallant entre camps i canals d'aigua fins arribar al nostre objectiu
 
 

Photobucket
Que no es d'altre que el Moli de Joaquin. Mig enrunat com quasi totes les edificacions que anem trobant pel Port. Alli hi ha una pista que per l'esquerra ens duria al Coratxà i per la dreta al Boixar.
 

Photobucket
Despres de la visita a l'edifici iniciarem la remuntada al barranc, ara per la riba esquerra i seguint uns numeros pintats en roig al tronc dels arbres. Al principi, i en un camp hi ha una font amb el seu diposit i mes tard un altre diposit.
El cami ens ha de dur al petit repla amb un pi marcat amb el numero 15 on hem estat abans.
Tal com he comentat abans, d'aquest repla estant hem de dirigir l'esguard als til.lers que sobresurten entre el bosc i un cop localitzats seguir el sender que tenim als nostres peus i que s'hi dirigeix.
 

Photobucket
 
Aviat arribarem al primer exemplar, el mes monumental
 

Photobucket
 
 

Photobucket
 
I seguint el corriol al costat trobarem l'altre.
Ara ja es cosa de seguir el senderó que ens fara baixar a la mateixa llera.

Photobucket
 
I començarem a remuntar el barranc on trobarem nombrosos avellaners.

Photobucket
Ens trobarem un resalt que es puja facilment per la nostra esquerra
 

Photobucket
 
I un altre que ho fa per la nostra dreta
 

Photobucket
Anirem seguin la llera fins al final on hi ha una pujada prou inclinada, ja entre la vegetacio d'un bosquet d'avellaners.
 

Photobucket
 
Fins arribar a la part alta del barranc, quasi a creuar la carretera. Alli esta el PR que seguirem fins a creuar la carretera i continuar per ell.Photobucket
Passarem per la Font de la Ballestera i seguirem pel PR fins estar mes o menys a l'alçada del Mas de Josep. Alli sortirem del cami i en un curt camp a traves farem cap als cotxes.
 
Si no ho hem fet abans de començar a caminar, ho podem fer ara . Anirem a la plaça del poble per a vore el Til.ler del Coratxà, arbre monumental.

 
DESCARREGA'T EL TRACK

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada