Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dissabte, 26 de setembre de 2009

LA VALL - ROCA XAPADA - FONT DEL CINGLE

 

 

Just fa un any mens un dia varem fer aquest itinerari amb els companys de l'Aula de Natura de Vinaros . Ara hem canviat de companys, els de l'SCIESJ, pero hem tornat pel mateix indret, encara que en aquest cas l'hem fet una mica mes curt.

Basicament, per fer aquesta rutarecomano seguir les indicacions de les dos que trobareu aci al blog, la de la Roca Xapada per al tram La Vall - Coll de Lloret - Pista de Casetes Velles i la de la Font del Bosc per al tram Pista de Casetes Velles - La Vall.

Ferestec com el que mes, el territori que emmargena el Barranc de la Vall dona un gran plaer visual. Tant pel que tens al teu voltant com per el que divises a la llunyania , a l'altre costat de barranc. Excursio recomanable entrada la tardor, per les vistes a la fageda de les Faixes Tancades; i si teniu el regust de l'aventura, si us agrada posar el vostre cos en alguna situacio complicadeta, molt poqueta cosa, aquest es el vostre escenari.

La companyia, com sovint passa, es el tot. Per aixo cal, com es el meu cas,  emprendre aquestes rutes amb una d'immillorable.

  


Photobucket  
La sortida sera de l'Area de la Vall, amb vistes a la Canal d'en Ganyó, la Joca i les Faixes tancades.
D'alli, pista avall, per on hem vingut en cotxe.

 

Photobucket

 
Mentres caminem per la pista, cal que no ens perguem aquesta agulla, visible del mateix camí.
 
 

Photobucket

 
Passarem per la Font de la Vall d'en Sola, que no es res mes que una aixeta i un tub que comunica amb el reguer que porta aigua de la Font del Bosc fins al Mas de Barberans.
 
 

Photobucket

 
Aviat, a esquerra, el pontet que s'endinsa per la Canal d'en Marc, per on caminarem.
 
 
 

Photobucket

 
 
Si seguirem pista avall, cosa de pocs minuts , voriem el Raco de la Taronja.

Photobucket
 
Passat el pontet abans esmentat, farem cap al Raco d'en Marc, on hi ha el Cocó d'en Marc i unes coves.
 
 

Photobucket
Estem caminant per un sender arranjat pel parc natural. Ens enlairem rapidament i de seguida les vistes sobre La Vall apareixen als nostres ulls.
 
 
 

Photobucket
 
Les formacions mes abundants d'aquest indret son les erosionades agulles.
 
 

Photobucket

 
Pel cami, a dreta,  una bifurcacio indicada ens atansa al Forat de la Vella en molt pocs minuts. Anada i tornada.
 
 
 

Photobucket
I anar amunt, cami net i empinat entre agulles calcaries, boix i pins.
 

Photobucket
 
 
 
 
 

Photobucket
 
 
 
 

Photobucket
El sender ens portara a una cruïlla, amb invitacions per anar a  l'Airosa. Nosaltres no hi farem cas, girem a esquerra, sender net i marques roges.
 
 
Photobucket
Girem l'esguard enrera i apareix l'Airosa, un castell gairebé inexpugnable. A sota la Canal de l'Ascens.
 
 
Photobucket
Ens anem dirigint cap a la Roca Xapada seguint les marques roges que no hauriem de perdre de vista. Aixis, fins arribar als cingles de la cara nord . Alli ens hem d'assomar per vore el Barranc de Lloret, el de Barretes, el d'Orio,...
 
 

Photobucket
 
Fins fer cap a la Roca Xapada. Per vore el petit pla que conforma el cim d'aquesta roca ens hem de desviar de les marques roges per un centenar de metres i despres tornar al lloc que hem deixat. Seguir el track ens ajudara molt. En el moment de tornar del cim de la Roca Xapada es presentara la primera dificultat en seguir el cami. Haurem de baixar per una canal plena de vegetacio i cal estar molt atents a les marques roges ja que es facil passar-se el cami de llarg. Quan els companys de l'Aula de Natura van remarcar aquesta ruta, per aci van posar un parell d'indicacion que seran d'agrair : "No es por aqui" i "Si"

Photobucket
 
 
Passada la canal , que es una mica llarga i amb fort desnivell ens acostarem al plat fort del dia : l'Escaleta. L'estarem esperant i potser la confonguem amb aquesta canal, pelada i tapissada per un aixaragall. No es per aci, es un centenar de metres mes avall, marques roges avall.
 
Photobucket
L'escaleta no presenta cap dificultat. Nomes cal prendre atencio on fiquem mans, peus i potser cul. Sobretot, molt de compte en les pedres soltes.
 
Passat aquest primer esglao en vindra un altre mes curt i ja en baixada fins al Coll de Lloret.
 
 

Photobucket

 
 
Alli la pista ens portaria, a esquerra a prop de l'Area de la Vall.
 
 

Photobucket
 
A dreta, al Coll Ventos. Nosaltres caminem per ella uns deu minuts per vore la Font del Sapo. Raja poc i esta tota empastifada de fem de vaques, amb la ferum que el sol acompanyar. Tornem al Coll de Lloret i vorem que de la pista sur una sendera perpendicular a aquesta en direccio SW. Atencio que d'alli mateix en sur una altra en direccio NW, cap la Cova del Vidre.


Photobucket
El nostre sender esta molt ben marcat i de dalt de la Roca Xapada ja era visible. Mentres anem caminant per ell vorem tota la roca d'on venim i per alla on hem baixat
 
 
Photobucket
Passarem per la Font de la Faixa del Cingle
 

Photobucket

 
Per la Font del Cingle
 

Photobucket
Fins fer cap a la Pista de Casetes velles i a partir d'alli, seguint les marques i la sendera, farem cap a l'aparcament.

DESCARREGA'T EL TRACK

1 comentari: