Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dijous, 23 de juliol de 2009

TEIX DE SERRASSOLES - FONT DEL PASTOR

 

A partir d'un track i WP's de Sergi Chavarria i Jordi Beltran, de la UEC, hem fet una ruta d'alta categoria per als amants del Port. Hem caminat entre unes ombries que malgrat que estan tan a la vora, en gran part del trajecte et sents perdut. Saps que mes avall esta la pista de Caro-Fredes, pero sentes que allo esta molt lluny. Hem visitat teixos i faigs que es mereixen la nostra admiracio i una fageda que res ha d'envejar a les altres que ja coneixem del Port.

Ha estat un gran dia, llastima que enterbolit per la desesperacio que ens causa l'incendi d'Horta

 

Photobucket 

El cami cap al portell, a trenc d'alba, ens transporta a qui sap quines terres llunyanes. Tota la plana de l'Ebre coberta mer un mar de nuvols. Anem conduint per la carretera del caragol i de tant en tant hem de parar per meravellar-nos del paisatge que ens envolta.

Photobucket
Nosaltres, passarem el Portell, i enfilarem la pista de Fredes : passarem el Coll de la Carrasqueta, l'estacionament de Cova Avellanes, el Grau de Carlares i vora la primera pista amb cadena que trobarem a esquerra ens aturarem. Es el moment de començar a caminar pista amunt
 
 
Photobucket
 
La pista, arranjada com a itinerari pel parc natural va discorrent entre el bosc dels Clots del Pastor. Cal estar al cas, doncs aviat vorem una fita que per la dreta ens diu d'abandonar la pista i seguir una sendera que puja de valent. Ens dirigim a l'embarronat , el pas que entre la Mola del Boix i Serrassoles comunica les dues valls.
En arribar a dalt de la carena podem vore la Mola de Cati, el regatxol, les Serrassoles , el Caro, la Vall...
 
Photobucket
 
Nosaltres  anem seguint la carena fins trobar una gran fita que es el senyal que necessitem per començar a baixar a pel Teix. Son uns 30 o 40 metres de baixada, sense cami i que caldra passar vora la paret de la canal.

Photobucket
 
Finalment fem cap al tex. Tronc d'un diametre considerable,  poques branques, i poc visible degut a la vegetacio que l'envolta
 

Photobucket
 
Per dins esta buit i algun animal es fa servi d'habitatge
 


Photobucket
Despres de visitar el teix seguirem caminant per la cresta de Serrassoles en direccio a Trespins. Alla baix uns plans on sovint pasturen el cavalls i mes llun les Mirandes, la Joca, el Castell de l'Airosa,...
 
 
 

Photobucket
 
 
 

Photobucket
 
A dalt, trobem un gravat a la roca.

Photobucket
 
 
Passat trespins comença la baixada cap a Millers, pero en pocs metres l'abandonem per seguir un sendero trepitjat que surt per la dreta recorrent les Ombries de Carlares.
 

Photobucket
Aquest sender, que de tant en tant es perd i ens demana l'ajut d'un bon sentit de l'orientació i de l'us del GPS.
 
 

Photobucket
Anem caminant per entre una fageda que ens es desconeguda, amb arbres magnifics.
 
 
Photobucket
 
Mes endavant farem cap a un barranquet on la baixada s'imposa. Un gran faig mig trencat es el senyal que cercavem per iniciar aquesta davallada recta.

Photobucket
Es aconsellable anar per la llera fins trobar un altre teix de dimensions respectables i a partir d'aci anar sortinr del barranc cap a l'esquerra
 

Photobucket
Estem fora de senders traçats i  cal anar caminant pel mig del bosc . El GPS sera el nostre principal aliat. Farem cap a la Font del Pastor, al mig d'un barranc

Photobucket
I a partir d'aci, difusa al principi i mes clara despres, una sendera ens tornara a la Pista de Fredes i un poc mes endavant a l'inici.
 
DESCARREGA'T EL TRACK1 comentari:

  1. Que exemplars més bonics, miro i remiro aquesta ruta delectant-me de les meravelles de la naturalesa, que en aquesta ocasió, ens mostres en aquesta bella ruta.

    Aquest passeig és imprescindible de fer.

    ResponElimina