Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dijous, 30 de juliol de 2009

COLL DE LA CARRASQUETA - ELS PALLERS - FONT DEL ROMINGUER

 

 

Llegint als llibres de Vicent Pellicer el que diu de la Font del Romiguer, em vaig quedar amb la sensacio de que  qui tingues l'oportunitat de veure-la s'havia de sentir afortunat . "Sou a la Font del Romiguer : ni els cors mes agosarats i solitaris l'han visitada mai"

Per aixo, quan  vaig tindre a les mans el track que va seguir Jordi Beltran (un altre enamorat del Port) quan va visitar-la  no vaig perdre el temps i m'hi vaig acostar.

La sensació de solitud enmig d'un lloc tan ferestec es colpidora. Es una troballa que t'has de treballar. No hi ha camins, pocs rastres dels qui t'han precedit (algun mollonet esgarriat) i el mateix bassi dona guerra per deixar-se trobar de tant tapat que esta per la vegetacio que l'envolta o creix a dintre seu. Pero un cop has assaborit la frescor de les seues aigues, en un dia coloros d'estiu, veus justificat el mapa d'esgarrinxades que el Barranc d'Orio ha escrit a la teua pell.

Aneu-hi, bebeu de les seves aigües, gaudiu d'aquesta clotada aïllada i sigueu particeps d'aquest Port iniciátic reservat a aquells a qui no els importa llençar-se barranc avall enmig de murs de boix a la recerca dels petits tresors del massis.

 

 

El nostre punt de partida es al Coll de la Carrasqueta. Per arribar-hi hem de pujar per la carreterra de Tortosa, Roquetes cap al Portell. Continuar per la carretera, passar el Pous de la Neu, l'Esquirol, i enfilar la Pista de Fredes. Podem anar seguint les marques del GR 7.

Passat el Coll de la Carrasqueta el GR es desvia de la pista per l'esquerra i alli hi ha una petita clariana on aparcar el cotxe. Comencem a caminar.

 

Photobucket

Anirem seguin el GR 7 en direccio als Pallers, que tenim a la vista, alla dalt.

Photobucket

El sender esta ben marcat i no te grans pendents. 

Photobucket
 
No trigarem massa en fer cap al Coll dels Pallers. Continuarem GR, ara en baixada

Photobucket
L'espectacle que trobem a l'altra banda es digne d'esser vist.
 Photobucket
 
El Barranc de Cova Pintada
 
 

Photobucket

 
 
El Barranc d'Orio
 

Photobucket
 
I continuarem pel GR fins a una cruïlla important : la Travessa del Camí.
 
 

Photobucket

 
Ara es cosa de caminar pocs minuts, en baixada i farem cap al Barranc d'Orio. Aci ens hem de separar del GR i encetar la baixada pel barranc. Hi ha una fita contra el tronc d'un pi
Per la meua experiencia, la manera mes comoda seria baixar pel vesant esquerre. Si seguim el track, millor fer servir el que vaig seguir a la pujada. A mig cami entre el fons del barranc i les parets que tenim a esquerra. Pero a mesura que anirem baixant, ens haurem d'anar arrimant a les roques o separant, depen de la vegetacio i del traç del cami que fan les bestioles.
Arribats al punt de la foto podem vore una fita a l'esquerra del pi cremat. Podem passar per alli i iniciar la davallada cap al barranc o be desde el lloc on estem ara baixar. Tot es cosa d'anar tantejant el cami. Estem enmig de les restes de l'incendi de fa vora 25 anys i trobarem troncs cremats a terra, les cicatrius negres dels exemplars que hi van sobreviure,..
 

Photobucket
Alla baix, al nostres peus veiem el barranc en una zona plena de grans blocs de pedra en una zona sense grans pendents
 

Photobucket

 
 
Doncs be, a mig cami entre el lloc on he iniciat la baixada (el de la fita vora el pi cremat) i el fons del barranc (on hi ha els blocs) trobarem un esclat de verdor. Estem a la font, que queda molt dissimulada i que necessita una neteja .
 
 

Photobucket
El gran bassi de pi, als peus del qual estan les reste de l'antic, es alimentat per una canaleta de fusta totalment tapada i nodrit per l'aigua que surt d'una font sota una gran pedra.
 

Photobucket
 
Ara  ja nomes queda pujar fins al GR, desfer les nostres passes, posar alguna fita per ajudar a aquells que vinguen darrera nostre i enfilar el GR de tornada cap al Coll de Pallers.
 

Photobucket
L'esguard enrera en fara admirar aquesta part del massis, el Montsia i el mar al fons i les pregones afraus als nostres peus

DESCARREGA'T EL TRACK

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada