Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dimecres, 4 de març de 2009

EL PORT, PER L'OMBRA

 

 

 

De sempre l'home ha estat lligat als arbres singulars,  : notaris o jutges que dictaven sentencies , dirimien pleits o donaven fe d'actes a l'ombra d'un arbre; druides, bruixes o bruixots que feien les seues invocacions al sopluig, punts conspicus del paissatge,  ... o senzillament migdiades a l'ombra fresca del vent de mar que bressola les fulles,  alegres berenars festius que s'han fet a les caloroses vesprades d'estiu,.

Hem sadollat la gana amb els seus fruits, colorejat la llana amb les seues fulles, curat el malestar amb la seua escorça, ens hem omplert l'alé amb l'aire que purifiquen  o simplement begut dels bassis fets amb els seus troncs. Tots hem llegit sobre les virtuts "energetiques" d'abraçar un arbre o d'aquest benestar tan especial que s'hi troba al seu redós; perque un arbre es maridatge entre cel i terra, d'un ying expansiu, aeri, de vent entre fulles, de colors llampans, de flaires i refilets d'ocells ancorat a un yang terraqui, de foscor i humitat, de terra i tenebres, de furgues i fongs, de caus i de pedres. És barreja d'energia, de la que puja de la terra, de la que xucla de l'aire.

Doncs bé, el Port posseeix un bon nombre d'arbres catalogats com a monumentals o que s'ho mereixerien però no ho estan que han estat objete d'us o peregrinatge per part habitants o visitants.

Això es un recull que anire actualitzant d'itineraris per visitar els arbres o les comunitats vegetals  mes significatius del Port.

Clicant en el seu nom serem transportats a un itinerari que ens permet visitar-lo.

 

 

ELS TEIXOS DEL MARTURI

 

IMG_4176

 

 

 

EL TEIX DEL MONTSAGRE

 

IMG_1949

 

IMG_1950

 

EL TEIX DE LA COSCOLLOSA

 

IMG_2014

 

IMG_2018

 

 

LO PIMPOLL I LO PI RAMUT

 

IMG_1610

 

 

Lo Pimpoll

 

 

IMG_1618

 

 

Lo Pi Ramut

 

LA CARRASCA DE LA VALLCANERA

Carrasca

 

Faig de la Carrasca

 

EL FAIG PARE

 

Faig pare

 

LO PAROT

 

Parot

 

ELS ROURES DELS ULLALS

 

rOURES ULLALS00

 

 

 

EL TEIX DE MILLERS

 

Teix de Millers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada