Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

dissabte, 28 de febrer de 2009

PAÜLS - FONT DE GALDIRI - FONT DEL TEIX

 

El Port té caracter. I també l'imprimeix als qui el solquen. I de vegades ens recorda que no tenim les claus per poder obrir totes les portes.

Ens enganya habillat d'un particular Eolo; ens fa sentir uns Ulisses del Port als qui va posant uns camins equivocats darrera les portes que anem obrint.

En resum, teniem grans espectatives  per vore fonts, ens varem perdre i la cosa va quedar una mica coixa i passada per aigua.

Photobucket
Per sort en arribar a casa vaig descobrir-li les intencions: l'esclat blanc i rosa del ametllers florits o la humilitat blava de les violetes eren el plat  del dia. I amb això, ja n'hi ha prou. Mes si tenim com a postres dos fonts senyores : La del Galdiri i la del Teix

Photobucket
La ruta comença al cementiri de Paüls, inici i final de tantes excursions (perdoneu-me la llicencia negra). Al davant nostre, entre la boira, les ombries i d'on baixen uns quants aixaragalls, la Coscollosa, el Coll d'Alfara, el Tossal del Mig, de Moncli, la Punta  del Rojal, La Tossa 
Photobucket 
Una pista asfaltada en condueix a Sant Roc. Passem vora Cal Cocs,

Photobucket
Per una pista emmargenada on trobem curioses construccions de pedra seca.

Photobucket
Ja a sant Roc podem vore l'ermita, els corros (no se us acudeixi seure en ell ni per Pasqüa ni per Sant Roc!) i un munt d'especies arbories.

Photobucket
Podem fer un "trago" a la font. Pero si es en silenci estarem acompanyats dels refilets det pitroig, la merla, la mallerenga,...

Photobucket
Ja a la vora agafarem una pista a dreta. Ull, no anem pel GR. Passarem vora el Mas del Torrat

Photobucket 
La pista es transmutarà a sendera i ens arrimarà a la Font del Galdirí.
Sendera amunt ignorarem una bifurcacio que per la dreta ens mostraria el Mas del Ratat i mes endavant i tambe per la dreta, una altra que va al Coll de les Canals.

Photobucket
Nosaltres cambiarem sendera per pista i pista per GR 7. El remontarem un ratet, passarem per un coll, li farem una ullada a la Roca Blanca que portem pel davant i prendrem una sendera a esquerra que ens fa abandonar el GR 7 i atanssar-nos a un nou lloc.
Photobucket
La Font del Teix raja pletòrica.

Photobucket 
Dos bassis, dos deus,

Photobucket

Photobucket 

I una soca que ens recorda d'on li ve el nom.
 

Photobucket

Continuem per una sendera contraria per un hem vingut i en pocs metres ja hi som a una nova pista.

Photobucket
Davallant la pista, farem cap a una altra que esta asfaltada. Es el GR 171 que ens deixa a Paüls i ...


1 comentari:

  1. Hola, Lluís!
    Fa 3 setmanes vaig tenir el plaer de visitar el Massís dels Ports. L´últim dia vaig recórrer els voltants de Paüls, però no vaig tindre temps d´endinsar-me massa per la serra. Al meu blog vaig penjar algunes fotos i algunes descripcions. He estat diverses vegades per allí, és un espai natural fascinant!!! Salutacions.

    ResponElimina