Pàgina amb moltes fotografies meves del Port, els seus indrets més bonics i orquídies.

També altres imatges del Delta de l'Ebre, Serra d'Irta i altres fotografies que mostren la bellesa del món natural

diumenge, 18 de maig de 2008

CARO - CARAMELLA PEL COMPTADOR I FORAT DE L'AIRE

 

Recorregut que ens portarà a traves dels Barrancs de la part sud del Massis : Cova Pintada, Anglesoles, Geganta per anar a caure al de la Caramella. Barrancs esquerps, moles superbes i paratges que ens parlesn de llops, de pastors i d'un port passat en plena activitat economica.

Photobucket
El nostre recorregut s'inicia al Refugi del Caro on emprendrem el GR 7 que va per la pista de Fredes. Passarem pel Coll de la Carrasqueta .
Photobucket
Continuant pel GR deixarem la pista desviant-nos a esquerra per un senderó, cap al Coll de Pallers.
Photobucket
Hem passat a la vessant sud i s'obre un escenari vast, de barrancs que arriben al la plana plena d'olivars. A dreta, Orió, Lloret, i al fons el Montsià. Cinc minuts de baixada i passarem un xicotet resal, on trobem una cruïlla important : la Travessa del cami . Nosaltres cap als Bassis del Caro.
Photobucket
Per terrenys pelats alternant amb el bosc anem avançant per la capçalera del Barranc de la Cova Pintada. Passem vora els Bassis d'En Bernat, el Comptador,
Photobucket 

Photobucket
Fins a una nova bifurcació. Nosaltres ens dirigim als Bassis del Caro.
Photobucket
Pero abans girarem a esquerra, en direcció al Coll del Vicari per poder vore el Forn de la Pimpollada, un forn de pega-quitra en prou bon estat. Hem passat una portella que tornarem a tancar

Photobucket
Cal parar atencio al "desaigüe" del pou, conservat en bon estat. Desfarem el cami, tornarem a passar per la portella i passant per la cruïlla d'abans on hi trobem la placa seguirem camí avall.
Photobucket
Al poc la remor fresca dels Bassis del Caro ens cridarà l'atenció. Un bon glop d'aigua i un repos a l'ombra del monumental teix que hi ha a la vora ens donaran forces per continuar la baixada. Vora la font hi ha un miniposte indicador. Discret però útil. Aqui ens podem confondre una mica amb el camí, pel que cal estar atent.
 
Photobucket
Uns minuts de marxa pel barranc de la Conca de les Anglesoles i una nova bifurcació amb placa. Si seguissim per la dreta, fariem cap a la Portella de Caro i Covaltes pel camí de desferracavalls. Nosaltres, a esquerra.
 
Photobucket
Si girem l'esguard, alla lluny, El Comptador , per dins del qual hem passat abans.
Photobucket 
Deixem el Barranc de les Anglesoles que es va precipitant avall
 
Photobucket
mentres anem per un camí que en alguns trams mostra un empedrat molt ben fet.
 
Photobucket
Passem vora Cova Ebre i pels Bassis de Cova Ebre i fem cap a un collet.
 
Photobucket
Nova bifurcació. Podriem baixar a la Covalta per un itinerari complicat, pero nosaltres anem a la Mola Castellona. Estem al Coll de la Mola del Moro.
 
Photobucket
Aprofitem per pujar a la Mola pel Pujador de la Mola del Moro. No es molt complicat pero sí aèri i exposat. Val la pena l'adrenalina. Aqui els pastors deixaven als bocs quan no volien que estiguessen amb les cabres per que no ... ( ja s'enten) 
Photobucket
Continuem la sendera, marcada de roig i amb fites i anem a la recerca de la llera del Barranc de la Geganta per a travessar-lo
 
Photobucket
Cal quedar-se bocabadat en els farrallons que perfilen el Barranc de la Geganta
 
Photobucket
Ja vora la llera del barranc, un Forn de calç , ens fa reflexionar sobre aques homes i dones que lluny de tot feien calç i que despres, per camins dificils, sobre cavalleries, se l'enduien. Coneixent els camins d'arribada a aquest punt, imaginarem trajectes complicats, homes dormint vora el forn, menjant, recollint pedra i branques.
 
Photobucket
A l'altra banda del barranc, girem cap i vorem la Mola del Moro
 
Photobucket
Pel camí, una nova bifurcació. A esquerra, al Coll del Vicari per l'escaleta. A dreta, la Caramella.
Photobucket
Caminem uns minuts i passarem vora la Roca Plana, on hi ha la cisterna feta per la UEC .
Photobucket
Continuem el camí. Deixem La Mola Castellona per l'esquerra i seguint les marques roges cal estar atent a les bifurcacións. Primer en trobarem una a esquerra que va planejant i dona la volta a la Mola i que no hem de seguir. Nosaltres anem a per la baixada.
Photobucket
Pero el cami, que aniria cap a la Caramella pel Raco de la Gralla no ens interessa. Nosaltres hem de continuar recte a la bifurcació que hi trobarem. Ens podem fer una mica d'embolic amb marques i fites. Una Canal empinada s'obri als nostres peus. I a dreta una sendera cardíaca : la nostra.
Photobucket 
Anem deixant la Roca del Migdia per la nostra dreta
Photobucket 
Cal seguir-la, i quan pensarem que no hi ha pas , un forat, el Forat d l'Aire, ens donara pas a l'altra banda
 
Photobucket 
Passada la Roca del Migdia i seguint les marques iniciarem una forta davallada. Primer fins al Coll de la Garrofera. El paissatge es digne, superb, corprenedor.
Ja al coll, una bifurcació a dreta ens arrimaria a Covalta pero nosaltres seguirem a esquerra, continuem baixant i despres de travessar el Barranc de la Caramella, ja hi serem a la Casa de Carvallo, final de l'itinerari
 
 

3 comentaris:

 1. Eixa última sendera aèria sembla esgarrifadora!!!

  ResponElimina
 2. Maldita sea, la última vez que estuve en la Caramella y la Mola Castellona, tampoco pude bajar por el Forat de l'Aire...
  Ahora ya no tengo dudas con tus fotos.

  ResponElimina
 3. Boireta, te tengo algo reservado que pasa por ese forao. Ya sabes, cuando se pueda.

  ResponElimina